divendres, 23 de gener del 2009

Crítica sobre la política de Plató

Plató a partir dels viatges que va realitzar a diferents ciutats, com Siracusa i Sicília, va conèixer diferents modalitats d’estats i va intentar agafar les parts que ell creia bones dels diferents tipus d’estats i va crear el seu estat ideal: LA REPÚBLICA.

Un cop estudiada la política de Plató hem pogut conèixer les seves idees i opinió i a partir d’aquí nosaltres hem valorat i hem opinat sobre la seva idea política.

De la societat estructurada de Plató creiem que no anava mal encaminat, ja que han de governar els millors, perquè són els que han arribat al món de les idees i tenen consciencia del què és el bé i el mal.

L’educació i selecció dels millors que fa Plató en la República tracta d’educar als futurs guardians (classes superiors), que són els únics que poden arribar a la veritat total, però no tots, només els millors dels millors. Aquests estan obligats a governar encara que no ho desitgin.

Però creiem que l’error que va cometre va ser que va voler començar la casa per la taulada; perquè enlloc de començar a ensenyar als treballadors, que és la base d ela societat, va voler començar pels governants, per exemple el rei de Siracusa i això va provocar que fracassés.