divendres, 23 de gener del 2009

Antropologia grup A

El nostre grup ha fet l’explicació de Plató sobre l’antropologia, la concepció que Plató té sobre l’ésser humà. Per mitjà del treball hem pogut aprofunditzar en la comprensió d’aquest filòsof del qual no en teniem gaires coneixements.
Fer aquest treball de Plató ha estat interessant.

La part que ens ha tocat, l’antropologia platònica, ens ha agradat bastant i hem pogut aprendre coses que abans no sabíem i ara gràcies a aquest treball hem après, o si més no, les coses que ja ens sonaven les hem pogut treballar més a fons; també ha sigut una manera diferent d'entendre'l ja que et queden molt més les coses, perquè has de buscar la informació i resumir-la.

Ha estat interessant també la metodología que hem seguit, ja que el fet de buscar informació i de redactar nosaltres mateixos aquest treball ha estat una forma nova d’estudiar el tema i la veritat és que ens ha agradat.
Hem tingut bastant temps per fer-hi i per tant hem pogut treballar-ho bé.

Ens ha cridat l’atenció l’aspecte en què Plató divideix l’ànima en 2 parts. Creiem que és una teoria interessant d’estudiar i que té bastanta raó.

Una part que també ens ha sorprès ha estat el vocabulari, ja que sempre haviem cregut que només hi havia un vocabulari específic, sense lloc a variacions, si es deia A, era A, però fent l’apartat de vocabulari, ens vam adonar que cada filòsof té el seu propi vocabulari, i això és un aspecte que trobem que podem remarcar en els filòsof i en Plató, recentment estudiat. La seva gran diversitat i la seva capacitat de diversificar les coses a partir d’una primera idea.

Però ens ha interessat sobretot els diversos mites que Plató utilitza per explicar incògnites de la vida de l’ésser hu
mà, tant el del carro alat com el del mite de la caverna, ja que és curiosa la manera que va tenir d’inventar-se una història de ficció per tal de poder explicar amb més claredat les seves teories.

En conclusió, fent aquest treball hem après moltes coses noves sobre Plató i hem comprès molt millor alguns aspectes de la seva filosofia que abans ja havíem pogut veure, creiem que es podrien fer mes treballs d'aquets, ja que així, potser, entendriem més les coses.